We nemen het onderwerp breed op en kiezen voor 4 fotografen Scarlett Hooft Graafland, Alexander Semenov, Jim Campers en Bert Danckaert die - elk op geheel eigen wijze - hun blik op het onbekende richten. Daar waar Jim Campers haast futuristische beeldreeksen creëert met mysterieuze allures, staan bij Scarlett Hooft Graafland steeds nieuwe, afgelegen en onbekende plaatsen centraal. Als onderwaterfotograaf dompelt de Rus Alexander Semenov zich dan weer letterlijk in het onbekende. Tot slot gaat Bert Danckaert in op zijn onderzoek, dat hij samen met Karin Hanssen realiseerde, naar het werk van fotografe Lynne Cohen en hoe zij in haar beelden van het alledaagse iets onbekends maakt.

De fotografen leggen in de video's hieronder uit hoe zij het onbekende in hun werk exploreren. Het hele weeken van 30 en 31 januari kan je de video's gratis bekijken. Je kan je vervolgens inschrijven voor een Q&A bij deze beeldmakers, die doorgaat op een vast tijdstip gedurende het inspiratieweekend.

Verder werken we samen met Initials L.A. en Kunst in Huis. Deze organisaties leveren fotografen Tomas Bachot, Frederik Vercruysse, Jules Emile en Bob Jeusette aan, die eveneens hun visie op omgaan met het onbekende met jullie delen via videomateriaal dat gedurende het weekend online komt.

Naast de online content en gesprekken zijn er ook twee workshops. Die gaan deels in levende lijve door, met individuele contactmomenten in het FOMU, of volledig digitaal. Eva Donckers stuurt je in de workshop Beeldverhaal op pad naar het onbekende. In de workshop rond 'Huidhonger' van Valentina Stellino draai je de camera om en word je als fotograaf zelf het onderwerp in een reeks zelfportretten.


'Huidhonger': een workshop rond zelfportretten (Valentina Stellino) - VOLZET


Vandaag de dag, in volle coronacrisis, zijn we ons extra bewust van al onze handelingen en alle vormen van contact. Diegene die er wel zijn, maar vooral diegene die er niet zijn. We raken vervreemd van dagelijkse routines en alledaagse handelingen. Bovenal voelen we allemaal collectief een ‘huidhonger’, het gemis aan fysiek contant.

Valentina Stellino daagt je binnen deze workshop uit om de camera op jezelf te richten en jezelf als ‘het onbekende’ te benaderen. We werken rond het thema ‘huidhonger’, en vertrekken daarbij vanuit alledaagse, banale situaties.Isabelle Goeminne- inside the window

Karel De Puysseleir- The new ordinary.

Bernadette Vandecatsye  - Alteriteit
Stephanie Lamoline- Fixion Wax 
Bieke Vanhee- Solitude